• 0

Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε εσφαλμένα ότι η απώλεια μαλλιών παρατηρείται μόνο σε μεγάλες ηλικίες. Δυστυχώς, όμως, η τριχόπτωση είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα και για πολλούς νέους άνδρες. Η πρόωρη τριχόπτωση έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ψυχολογία όσων τη βιώνουν, καθώς προκαλεί άγχος και μειωμένη αυτοπεποίθηση. Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο ότι όσοι πάσχουν από πρόωρη αραίωση μαλλιών σκέφτονται τη μεταμόσχευση μαλλιών σε μικρή ηλικία.

Είναι, όμως, αυτός ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης της πρόωρης αραίωσης μαλλιών και, τελικά, υπάρχει κατάλληλη ηλικία μεταμόσχευσης μαλλιών;

Τα Αίτια της Πρόωρης Τριχόπτωσης

Η αραίωση μαλλιών είναι αρκετά συνηθισμένη σε άνδρες ηλικίας από 18 έως 25 ετών. Η κύρια αιτία της πρόωρης τριχόπτωσης είναι κληρονομικής φύσεως. Συγκεκριμένα, για την πλειοψηφία των νέων ανδρών, η πρόωρη απώλεια μαλλιών οφείλεται σε μια κληρονομική κατάσταση, την ανδρογενετική αλωπεκία.

Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν πρόωρη τριχόπτωση, όπως η κακή διατροφή, το έντονο άγχος, κάποιες φαρμακευτικές αγωγές, ορισμένες παθήσεις, αλλά και περιβαλλοντικοί παράγοντες.

Υπάρχει Κατάλληλη Ηλικία Μεταμόσχευσης Μαλλιών;

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση δεν είναι απλή. Θεωρητικά, δεν υπάρχει μέγιστη ή ελάχιστη ηλικία για μια μεταμόσχευση μαλλιών. Η διάγνωση της αλωπεκίας, η γενική υγεία του ασθενούς και οι δυνατότητες του τριχωτού της κεφαλής είναι οι παράμετροι που αξιολογούνται προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια μεταμόσχευση μαλλιών. Ειδικότερα, όταν πρόκειται για νεαρές ηλικίες, υπάρχουν επιπλέον παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν ο χειρουργός πραγματοποιήσει μια εμφύτευση μαλλιών.

Είναι η Μεταμόσχευση Μαλλιών σε Μικρή Ηλικία η Σωστή Λύση;

Στις πολύ νεαρές ηλικίες, η μεταμόσχευση μαλλιών θα πρέπει να πραγματοποιείται κατόπιν κλινικής εξέτασης από έμπειρο χειρουργό και μόνο εφόσον πληρούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις κι αυτό διότι σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι δόκιμο να γίνει εμφύτευση μαλλιών στα πρώτα στάδια της τριχόπτωσης.  Η διάγνωση της αιτίας της τριχόπτωσης και της αλωπεκίας είναι πολύ βασική προϋπόθεση προκειμένου να προχωρήσει στην μεταμόσχευση μαλλιών.

Η ανδρογεννητική αλωπεκία είναι μια κατάσταση που εξελίσσεται με το χρόνο. Καθώς ο ρυθμός της εξέλιξης της επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από το άγχος, είναι δύσκολο να προβλεφθεί η πορεία της. Επιπλέον, επειδή στους νεαρούς άνδρες η τριχόπτωση βρίσκεται σε εξέλιξη, η δότρια περιοχή δεν είναι σταθεροποιημένη και ενδέχεται να μην είναι αρκετή για να καλύψει όλες τις περιοχές που εμφανίζουν αραίωση μαλλιών ή να μην σταθεί αρκετή προς αποκατάσταση της εξελισσόμενης αλωπεκίας στο μέλλον.

Η μεταμόσχευση μαλλιών σε μικρή ηλικία, δεν είναι λύση πρώτης επιλογής και ο χειρουργός μπορεί  να προτείνει άλλες, πιο συντηρητικές μεθόδους για τον έλεγχο της τριχόπτωσης. Σε πρώτη φάση, ο ασθενής είναι προτιμότερο να λαμβάνει μια εγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή, σε συνεννόηση πάντα με τον έμπειρο ειδικό ο οποίος έχει αναλάβει την υγεία των μαλλιών του. Μετά από ένα ικανό διάστημα θεραπείας και παρακολούθησης, ο χειρουργός θα αποφανθεί σχετικά με το ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσει σε μεταμόσχευση μαλλιών. 

Σε αντίθετη περίπτωση, εάν δηλαδή πραγματοποιηθεί μια πρόωρη μεταμόσχευση μαλλιών σε μικρή ηλικία, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να προκύψει ένα αντιαισθητικό, μη φυσικό αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου. Γι’ αυτό το λόγο, θα πρέπει να εμπιστευτείς την αποκατάσταση των μαλλιών σου σε έναν έμπειρο επιστήμονα, ο οποίος με σοβαρότητα και ήθος θα σου προτείνει την καταλληλότερη λύση.

Επίσης είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθεί ο ασθενής οτι η εξελισσόμενη αλωπεκία του θα χρειαστεί περαιτέρω μεταμοσχεύσεις μαλλιών στο μέλλον, ενώ η κάθε αποκατάσταση των μαλλιών του θα πρέπει να γίνεται με ορίζοντα την πιθανή μελλοντική του εμφάνιση και όχι την παρελθοντική του.

Εάν, λοιπόν, αντιμετωπίζεις πρόβλημα πρόωρης απώλειας μαλλιών και αναρωτιέσαι για την κατάλληλη ηλικία μεταμόσχευσης μαλλιών, επικοινώνησε σήμερα με τη Hair Trust για μια εξατομικευμένη πρόταση αντιμετώπισης, με την ασφάλεια της πολυετούς εμπειρίας και του επαγγελματισμού της ιατρού Γεωργίας Λίγδα.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

el