• 0

Μετά από πολλή σκέψη, έχεις πάρει την απόφαση να αλλάξεις τη ζωή σου κάνοντας μεταμόσχευση μαλλιών. Πώς, όμως, θα επιλέξεις τον κατάλληλο χειρουργό στον οποίο θα εμπιστευτείς τη θεραπεία των μαλλιών σου;

Μεταμόσχευση Μαλλιών: Πώς να επιλέξω Γιατρό; Η επιλογή ενός ειδικού στην εμφύτευση μαλλιών δεν είναι απλή υπόθεση. Η μεταμόσχευση μαλλιών μπορεί να είναι μια επεμβατική διαδικασία με μικρή επικινδυνότητα και ελάχιστα επώδυνη, δεν παύει όμως να είναι μια ιατρική χειρουργική πράξη. Επομένως, ο χειρουργός που την αναλαμβάνει θα πρέπει να γνωρίζει σε βάθος το αντικείμενο και να ακολουθεί πάντα τα διεθνή ιατρικά πρότυπα της αποκατάστασης μαλλιών.

Ποια είναι, λοιπόν, τα κριτήρια με τα οποία θα επιλέξεις τον κατάλληλο γιατρό που θα αποκαταστήσει το πρόβλημα της απώλειας των μαλλιών σου; Σίγουρα όχι το κόστος, καθώς υπερβολικά χαμηλές τιμές, εκπτώσεις και προσφορές μπορεί να κρύβουν αντίστοιχες εκπτώσεις στην ποιότητα του αποτελέσματος αλλά και να υποβαθμίζουν την ιατρική πράξη σε μία κοινή εμπορική συνδιαλλαγή. Παρομοίως, δεν θα πρέπει να αποτελεί κριτήριο η συχνότητα με την οποία ο ειδικός εμφανίζεται στην τηλεόραση ή ο αριθμός των διασημοτήτων που έχει χειρουργήσει εφόσον όλα τα παραπάνω είναι εύκολα διαχειρίσιμες καταστάσεις.

5 Κριτήρια Για Να Επιλέξεις τον Κατάλληλο Γιατρό Για Μεταμόσχευση Μαλλιών

1. Η Εξειδίκευση του Χειρουργού

Ακόμη κι αν ο πλαστικός χειρουργός ή ο δερματολόγος στον οποίο θα απευθυνθείς για μεταμόσχευση μαλλιών είναι ένας λαμπρός επιστήμονας στην ειδικότητά του, αυτό δεν τον καθιστά αυτόματα ειδικό στην εμφύτευση μαλλιών. Ο γιατρός ο οποίος θα αναλάβει την αποκατάσταση των μαλλιών σου θα πρέπει να είναι εξειδικευμένος στη μεταμόσχευση μαλλιών και, ιδανικά, να δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον τομέα αυτό.

2. Η Εμπειρία του Χειρουργού

Η επιτυχία του αποτελέσματος μετά από μια εμφύτευση μαλλιών εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, κυρίως, όμως, από την εμπειρία του γιατρού που την αναλαμβάνει. Κατά τη διαδικασία επιλογής του κατάλληλου χειρουργού έχει σημασία να γνωρίζεις πόσα χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο της μεταμόσχευσης μαλλιών και πόσες περίπου επεμβάσεις έχει πραγματοποιήσει.

3.Το Βιογραφικό του Χειρουργού

Πριν επιλέξεις το γιατρό που θα αναλάβει να λύσει το πρόβλημα της αραίωσης των μαλλιών σου, είναι σημαντικό να ρίξεις μια ματιά στο βιογραφικό του. Εκτός από σπουδές σε πιστοποιημένα ιδρύματα είτε της Ελλάδας είτε του εξωτερικού, θα πρέπει να έχει ενεργό συμμετοχή σε συνέδρια και να είναι μέλος επίσημων φορέων. Τέλος, τυχόν συγγραφικό έργο ή διδασκαλία νεότερων ιατρών στη μεταμόσχευση μαλλιών είναι σαφείς ενδείξεις ότι πρόκειται πράγματι για γνώστη του αντικειμένου.

4. Η Τεχνική Που Χρησιμοποιεί

Οι επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα της μεταμόσχευσης μαλλιών είναι αλματώδεις και θα ήταν κρίμα να επιλέξεις ένα γιατρό που χρησιμοποιεί ακόμη απαρχαιωμένες και, κατά συνέπεια, υποδεέστερης αποτελεσματικότητας μεθόδους. Γι’ αυτό το λόγο, φρόντισε ο ειδικός που θα επιλέξεις να χρησιμοποιεί την τεχνική FUE για την αφαίρεση των τριχοθυλακικών μοσχευμάτων και τη χρήση implanter για την εμφύτευσή τους. Η συνολική αυτή μεθοδολογία εξασφαλίζει φυσικό αποτέλεσμα χωρίς να αφήνει σημάδια και ουλές, ενώ είναι σε μεγάλο βαθμό ανώδυνη και ακίνδυνη, εφόσον με τα κατάλληλα εργαλεία ελέγχεται το χειρουργικό τραύμα και εξασφαλίζεται η ομαλή επούλωση και η φύτρωση των νέων τριχών.

5. Αποτελέσματα Προηγούμενων Ασθενών

Πριν κάνεις την επιλογή σου, ζήτησε από το γιατρό δείγμα προηγούμενης δουλειάς του. Κοιτώντας φωτογραφίες ασθενών πριν και μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να διαπιστώσεις αν ο συγκεκριμένος γιατρός μπορεί να εγγυηθεί ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Εφόσον είναι εφικτό, ζήτησε να έρθεις σε επαφή με παλαιότερους ασθενείς του χειρουργού για να ακούσεις και τη γνώμη των άμεσα ενδιαφερόμενων.

Έχοντας αυτά τα 5 κριτήρια κατά νου μπορείς να επιλέξεις τον κατάλληλο γιατρό για τη δική σου μεταμόσχευση μαλλιών με μεγαλύτερη σιγουριά. Σε κάθε περίπτωση, ο ειδικός που θα επιλέξεις θα πρέπει να σου εμπνέει εμπιστοσύνη και ασφάλεια, προσφέροντας πολύτιμη ενημέρωση, αναλύοντας διεξοδικά όλα τα βήματα της διαδικασίας και προσφέροντάς σου την εξατομικευμένη λύση στο δικό σου πρόβλημα αλωπεκίας.

Κλείσε σήμερα ένα ραντεβού με τη ιατρό Γεωργία Λίγδα της Hair Trust και μάθε τα πάντα για την  εμφύτευση μαλλιών.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

el